Kinesiska smartphones up-and-coming i Indien

Nyligen har flera kinesiska märken tyst in den indiska marknaden med sina snyggt designade och prissatta smartphones. De är i hård konkurrens från, lokala varumärken, såsom Karbonn och Micromax, förutom Korea Samsung, USA Apple, och naturligtvis Finlands Nokia.

Tiden får utvisa om dessa kinesiska varumärken, såsom Gionee eller Jiayu, kommer att bli välkända namn. Det är mer så för Kinas Huawei mobila division som redan har varit i Indien för år. Av alla de kinesiska varumärken, Huawei har ledningen när de har även, forskning och utveckling i Indien.

Bland de nyare spelare från Kina är Gionee dröm D1, som har en 4,65-tums HD (1280 x 720) skärm med Corning Gorilla Glass 2 skydd.

Den körs på en 1,2 GHz quad-core Cortex A7 processor med Google Android 4.1 som operativsystem. Den har en 8 megapixel (MP) autofokus bakre kamera, med LED-blixt, 1 GB RAM och 4 GB internt minne, kan utökas upp till 32 GB med ett Micro SD-kort. Telefonen är 3G, med GPS, Bluetooth 4.0 och WiFi. Den Gionee dröm D1 kostar INR 17.999 (US 331 $).

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Mobility, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

En annan ny aktör i den indiska marknaden är Jiayu G4, kostar bara INR 9000 (US 166 $). Denna smartphone är utrustad med 4,7-tums (1280 x 720) skärm också med Corning Gorilla Glass 2 skydd. Den har en 1,2 GHz quad-core Mediatek MT6589 processor och körs på Googles Android 4,1 OS-plattformen också. Den Jiayu G4 har också både en 13 MP bakre kamera med LED-blixt, och en 3 MP främre kameran, tillsammans med 2 GB RAM.

Slutligen finns det också; Xiaomi; MI-2, kostar INR 17000 (US 313 $). Denna smartphone har en 4,3-tums (1280 x 720) IPS kapacitiv pekskärm och körs på en 1,5 GHz Qualcomm Snapdragon S4-processor, med Google Android 4.1 som OS igen.

Det har också både en 8 MP bakre kamera med både autofokus och LED-blixt, och en 2 MP främre kameran. När det gäller minne, har 2 GB RAM, med 16 GB internt lagringsutrymme, utbyggbart upp till 32 GB. Denna telefon är också 3G med både Bluetooth 4.0 och Wi-Fi.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet