nyckel administratörsrättigheter förmildrande sårbarhet, visar studie

Det har varit bästa praxis för en mycket lång tid: alla användare och processer ska köras med minst antal privilegier som krävs. Detta begränsar den skada som kan göras av en angripare om användaren eller processen äventyras.

Tyvärr kör användare utan admin rättigheter på Windows XP var i allmänhet opraktiskt. Det är en mycket mer rimlig och hanterbar strategi för Windows Vista, 7 och 8, men många organisationer fortfarande köra användare som administratör, eftersom det gör det lättare på kort sikt.

En ny studie från Avecto visar den verkliga världen import av kör med “minst privilegium”. 2013 släppte Microsoft 106 säkerhetsbulletiner och uppdateringar för att åtgärda de 333 sårbarheter som identifierats i dem. 200 av de 333 totala sårbarheter skulle mildras om användaren inte kör som administratör. 147 av de sårbarheter som utsetts kritisk; 92 procent (135) av dessa skulle mildras.

Den största effekten kommer med fjärrkörning av kod sårbarheter. Sådana sårbarheter är nödvändiga i det stora flertalet av meningsfulla attacker. 100 procent av kritiska sårbarheter fjärrkörning av kod skulle mildras med icke-administratörsrättigheter.

Icke-administratörer kan fortfarande äventyras, men det är mycket mindre troligt att de skulle vara och om de var, skulle effekten sannolikt vara mycket begränsad. Minst privilegium är mest effektiv som en del av en mer omfattande säkerhetsarkitektur inklusive snabb tillämpning av uppdateringar patch sårbarheter.

Avecto är ett brittiskt mjukvaruföretag som utvecklar produkter för att hjälpa organisationer att konfigurera och hantera sina system för att köra med minst privilegier som krävs.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters