Täcker dina sociala Tracks

Facebook, den nuvarande gemensamma nämnare sociala grafen leverantör, har rullat ut en annan komponent som de har aktiverad som standard mellan dig och dina vänner inom USA (och vem vet vem bakom kulisserna).

Dina vänner kan nu “checkar du in” till en geografisk plats vid en viss tidpunkt (mycket som de kan tagga dig i en bild) och du kan välja att visa din vistelseort till vem när du väljer.

75 procent av individer använda samma lösenord för deras sociala nätverk konton som deras e-post, enligt Internet vaktbolag BitDefender, och Google CEO Schmidt, förmodligen i ett politiskt deflective humör veta Facebook Platser var lansera s stöd i Wall Street Journal den 14 augusti

“Jag tror inte samhället förstår vad som händer när allt finns, igenkännbara och registreras av alla hela tiden”, säger han. Han förutspår, tydligen på allvar, att varje ung människa en dag kommer att ha rätt automatiskt att ändra hans eller hennes namn på vuxen ålder för att förneka ungdomlig hijinks lagrade på sina vänners sociala medier.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Verkligheten är att fria, avslappnad konsument sociala graf som till exempel Facebook, med sina ständigt föränderliga villkor för tjänsten, är stödhjul för miljontals människors första online anslutning utanför e-post, men få förstår hur värdefullt deras personuppgifter och anslutningar och hur lätt den kan utnyttjas inom deras användarvillkor. Lägg i verkligheten av slarviga personlig säkerhet kring lösenord och det är säker på att vara frågor.

I morse SAP och deras nyförvärv Sybase höll en presskonferens i Boston och Tyskland – Brian Summers fattar fint här – som jag ställt in på nätet. En viktig orsak till SAP: s Sybase förvärv var deras välformulerade “Unwired Enterprise” tänkande

Vi definierar Unwired Enterprise som ett företag som använder informationsteknologi för att skapa ett kontinuerligt flöde av information från datacenter till vilken enhet som helst. Fördelarna för företagen blir en Unwired Enterprise är betydande. En Unwired Enterprise

• bryter ner informationsteknik barriärer och ger viktig information och applikationer till anställda, partners och kunder, till alla plattformar, enhet eller nätverk, när som helst, var som helst.

• Är mer effektiv, mer produktiva och bättre kunna dra nytta av nya möjligheter eftersom informationen flyttas till angreppspunkt, vilket ökar dess relevans och öka kraften i beslut och transaktioner.

Enterprise skala samarbete kräver att bygga ut komplexa system en gång och väl, och SAP BI (Business Intelligence) kapacitet komplettera mobila strategi Sybase har förnyas med.

Vad håller CIO och deras personal på natten är det faktum att vid sidan av deras väl genomtänkt logistiskt tänkande om hur att transportera företagsdata på ett säkert och effektivt sätt, kommer de anställda att bli allt på plats för arbete … och sända deras vistelseort från sina personliga smarta telefoner i fickan eller väskan. Befintliga tjänster som Gowalla, Foursquare et al existerar redan för detta ändamål och är typiskt användbar och används för dem som vill anmäla vänner av sociala aktiviteter kring mat och dryck.

För hög profil personligheter ett foto av din lunch i Tokyo och New York är en del av att sprida sin nuvarande sociala / affärs virvel, men är långt ifrån den GPS flotta av lastbilar med logistikföretag eftersom de går om sina leveranser, en långt mer mogna användning modell av geografisk lokaliseringsuppgifter.

Vi räknar med att spåra ett paket som skickas med en kurir men blir förvånade när en anställd avslöjar deras plats att vara på en konkurrent läge, eller om du hittar ett foto av din partner med din bästa vän på en obekant plats – kunniga snabbt vrida Facebook placerar ut för att täcka sina sociala spår.

På ett personligt plan är alla containable om du betalar uppmärksamhet, men på företagsnivå “närvaro” är mycket mer av ett problem, och behöver tänka igenom på en nivåstyre. Utmaningen är naturligtvis att bolagsstyrning inte sträcker sig till personliga digitala enheter på jobbet ….

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport